Smartlog v3 » Nyheder » Den lille netbook Eeepc 901
Opret egen blog | Næste blog »

Nyheder

Nyheder fra Danmark

Den lille netbook Eeepc 901

19. Oct 2008 03:29, Clara

EeePC 901 er her. Den er i høj grad baseret på den enorm succes EeePC 900, men har flere forbedringer, herunder et mere stilfuld chassis, en bedre mus, bedre batterilevetid.

De 901 er omtrent samme størrelse som de 900. Det er 100 g tungere, takket være nogle nye tilføjelser som et 6600mAh batteri, men de 1,1 kg chassis er stadig knap mærkbar i tasken.

Den nye genvej knapper bor på venstre side af tastaturet, modsat den blå LED-baggrundsbelyst tænd / sluk-knappen

Overordnede, har det en meget moderne æstetik - alle dens kanter er nu mærkbart mere buet, hvilket gør de 900 ser toy-gerne i sammenligning. Sort og hvid versioner er tilgængelige, som begge har en glitrende, perlemorstof låget og håndled resten, som er et dejligt alternativ til den matte hvid plast anvendes på dens forgænger.

Asus har fjernet alle "Asus' branding på EeePC 901. I stedet for branding læser blot "Eee" øverst til venstre på låget og på den nederste del af skærmen falsen. Vi formoder det er fordi Asus vil helt adskilt sine high-end laptop portolio fra sin super-billige Netbook line-up.

EeePC de 901 også sportsartikler en ny hængslet. Dette synes en federe end før og har store sølv-kanter ringe i hver ende. Den nederste del af den bærbare computer har også ændret sig lidt - så vil du se fra vores billeder, det nu har en større udluftning konstrueret til at udsende mere varm luft genereret fra sine interne komponenter. Jo mere Eagle-eyed blandt De vil også bemærke to mikrofoner, eller array MIC, som hjælper de 901 bedre at forstå stemmekommandoer.

De 901 tastatur er præcis den samme model som benyttes på de 900. Det er ikke store nyheder, da nøglerne er små og fiddly, men det er muligt at vænne sig til dem med tiden. Lige over tastaturet, 901 har en rækkevidde på genvejstasterne, som ikke var set på sin forgænger.

En giver dig mulighed for at deaktivere skærmens baggrundslys øjeblikkeligt - måske for at hjælpe dig med at forbedre batteriets levetid, når du har intensiveret væk fra maskinen. Et andet ændringer på skærmen beslutning - som en interimistiske zoom funktion - og en anden cykler gennem forud fastsatte resultater tilstande - super ydeevne, høj ydeevne, auto høj ydeevne og strømbesparelse.

Mens de to bruge den samme 8.9-tommer, 1024x600 pixel display, der er mange bemærkelsesværdige forskelle mellem funktionerne på EeePC 900 og 901. Den vigtigste ændring er overgangen til en Intel N270 Atom CPU, clocked på 1.6GHz - en forbedring i forhold til de 900 Intel Pentium M på 900.

 Atom-logo, i al sin stads. Varsel, også musen pegefeltet er nu indrammet i skinnende sølv falsen

Atom chips lover forbedret ydeevne samt bedre energieffektivitet og længere batterilevetid, men du kan finde ud af præcist, hvordan den sammenligner senere i denne gennemgang. Begge udgaver af maskinen bruge 1GB RAM, men siden er der en DIMM-slot, kan dette kun opgraderes ved at skifte til en 2 GB DIMM.

EeePC 901 vil blive solgt i to sorter. Windows XP-modellen får 12GB lagerplads, mens Linux model får 20GB lagerplads. Vi vil anbefale at købe Linux model, og hvis du allerede har en gyldig licens installerer en kopi af Windows XP. Linux operativsystem der anvendes på Eee er udmærket til de fleste formål, og der er endnu mere præ-installerede programmer end på 900, men stadig mangler fleksibiliteten i Windows XP. Der er ingen børnesikring på Linux model, for eksempel, du bør være opmærksomme på dette, hvis du lader unge børn bruger maskinen.

Wireless 802.11b / g standard, som man kunne forvente, men EeePC 901 nu sports 802.11n Wi-Fi. For dem af jer der har en 802.11n-router, betyder dette dataoverførsel hastigheder, der er op til 70 gange hurtigere end traditionelle 802.11g. Vi har endnu til at afprøve denne særlige gennemførelse, men vi vil anslå ca 150Mbps i den virkelige verden scenarier.

Bluetooth er inkluderet i denne omgang, hvilket er godt nyt for alle, der ønsker at oprette trådløse forbindelser mellem deres mobiltelefon og 901.

Som nævnt, at 901 bruger en Intel Atom N270 CPU, en chip designet specielt til maskiner af denne ilk. Alt i alt er vi meget tilfredse med de resultater. Skift mellem anvendelsen faner i Linux OS er hurtigere end før, som er den hastighed, hvormed ansøgninger lanceringen. Selv multi-opgaver er ikke et problem - det EeePC 901 er helt glad for at spille film eller musik, mens du kører andre programmer i baggrunden eller forgrunden.

En af de Atom CPU's største salg punkter er dens energieffektivitet. Med tilføjelsen af det store 6-celle-batteri, det hjalp EeePC 901 rack op en imponerende batterilevetid. I vores film afspilning test, det varede cirka 4.5 timer med Wi-Fi og Bluetooth adapter aktiveret og lysstyrken indstillet på i nærheden af maksimum. Det er en klar forbedring på EeePC 900, som varer et sted mellem 1.5-3.5 timer afhængigt af, hvad du gør. Vi anslår batteriets levetid kunne strække tæt på 6-timers mærke til dem, der er villige til at deaktivere trådløse funktioner og reducere lysstyrken på skærmen.

EeePC 901 er bedre end de 900. Det ser pænere, har en hurtigere, mere effektiv CPU og bedre batteritid. Det er 100 g tungere og større, men det er en bedre maskine, helt sikkert. Sit tastatur er stadig for lille til vores smag, men i øjeblikket er det de bedste fra Netbook strøelse.

Kommentarer

 1. Mark
  19. Oct 2008 04:06
  1

  Jeg har købt en Eeepc 901 og det er det fedeste køb nogensinde

 2. Jonas
  19. Oct 2008 04:10
  2

  Jeg forsøger at bruge Xandros og jeg nægter at installere Debian på den. Det store problem med Xandros er manglen på firmware support, men alligevel vil jeg formentlig holde fast med Xandros.

Relaterede